30 de setembre del 2012

La importància de les TIC en la nostra vida diària... Un pas endevant en la comunicació, o un pas enrrere?


gjkolyh
''Una nova manera de comunicar-se''
(imatge extreta d'internet).
El text que hem llegit fa referència a la novetat que comporten les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i de com aquestes influeixen en la nostra societat, produint canvis comunicatius, tecnològics i culturals de profundes conseqüències per a la nostra comunitat. No podem afirmar que les TIC avencin una època de manipulació i domini, ni una de millora social, ja que estem en el present d’aquest fenomen i no en sabem dir el que s’esdevindrà, precisament per aquesta incertesa hem de ser conscients i fer-ne un bon ús d’aquest recurs.

Per una banda, les TIC són útils a l'hora de prolongar i establir vincles entre aquelles persones que es troben en la llunyania geogràficament. No obstant, cal fer esment que fins fa relativament pocs anys, aquestes eines de comunicació no han sigut imprescindibles ja que hem tingut altres recursos comunicatius, com ara les cartes o la comunicació via telèfon. Per altra banda, l'essència de la comunicació es basa en emetre i rebre missatges a través del llenguatge verbal que va acompanyat del llenguatge no verbal, com ara gestos o expressions. D'aquesta manera, aquesta identitat no es té en compte quan un es comunica a través d'una xarxa social, i per tant considerem que deteriora el concepte tradicional de comunicació.

De tota manera, en molts casos creiem que les xarxes socials interfereixen en la relació entre persones ja que sovint, aquesta via de comunicació provoca un excés d'informació. D'aquesta manera, a vegades aquest fet és una causa directa que fa que resulti innecessari trobar-se amb els amics i explicar-se experiències, perquè ja han sigut explicades anteriorment d'una manera no tan directa e intensa, com és parlar cara a cara. A més a més, en segons quins casos, la comunicació que es dur a terme a través de les TIC tendeix a ser mal interpretada perquè com hem esmentat anteriorment, considerem necessari que el missatge vagi acompanyat d'uns gestos i d'unes expressions per emfatitzar-lo.
 

Salutacions de Montse, Alison, Gemma, Mireia i Clara.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada